Terug naar de voorpagina
Biercafé De Bonte Koe is een gastvrij en een veelzijdig café met in de zomer een prachtig gezellig terras met 80 zitplaatsen waar men buiten de speciaalbieren( 16 tapkranen en 120 bieren op fles ) ook van meer dan 100 mooie whisky's, 40 jenevers en vele mooie wijnen kan genieten. In de winter brandt altijd gezellig de potkachel.
Vanaf 4 personen is het al mogelijk om een proeverij te doen. We hebben immers alles in huis!
En onze grote trots is natuurlijk ons eigen bier.
Een mooi blond bier van 7,2% die wij met liefde voor u gebrouwen hebben.Haar naam is KALVERLIEFDE.
Zowel als van de tap als op fles te verkrijgen met bijpassend glaswerk en vilten. Een leuke cadeau tip!

Ook staat Biercafé De Bonte Koe al jaren hoog in de Top 100 van Misset Horeca met een prachtige notering afgelopen jaar. NR 3 VAN NEDERLAND !! We zijn erg trots op ons team en op deze mooie notering!
Tevens hebben wij de ondernemersprijs 2013 van de PRO gewonnen, waar we ongelofelijk trots op zijn.
Op 16 Juli 2008 is de bar helemaal verbouwd en zijn er zo 16 kranen ontstaan waar van elk biertype er wel een mooi bier uit de kraan kan vloeien. Geheel in rood koper, de stijl die past bij dit authentieke café.
Elk jaar in maart is er een Whisky en ook een Trappisten festival. In Oktober de "Oktoberfesten" en natuurlijk ook het oergezellige Bokbierfestival met meer dan 30 mooie bokbbieren van de tap. In de winter de winterbieren dag compleet met snert.
Maar voor een goede bak koffie met de door oma (81 jaar oud)zelfgebakken appeltaart ben je hier ook op het juiste adres.
In de wintermaanden maakt Linda iedere zaterdag een verse pan soep voor haar gasten. Deze is gratis en mag zelf opgeschept worden. "dat geeft de gezellige huiskamersfeer"
Je kunt zefs trouwen in Biercafé De Bonte Koe, want het is officieel een trouw locatie.
Biercafé De Bonte Koe heeft een eigen biergilde "de dubbele arend" en een whisky gilde 'Angels share'.


Biercafé De Bonte Koe was vroeger alleen open op dinsdag tijdens de veemarkt. Nu is het met de huidige eigenaren Huub en Linda Arents alle dagen open (behalve op maandag). Op zondag zijn er vaak feesten en partijen op deze dagen is De Bonte Koe dan besloten maar op alle andere zondagen is de Bonte Koe open van 14.00 tot 20.00 uur. Tijdens evenementen is De Bonte Koe vaak eerder en langer open. Hou daarom de agenda goed in de gaten of bel van te voren om teleurstelling te voorkomen.
In 1893 was de eigenaar Fopke Tadema. Hij noemde het pand ‘Het Rotterdams Bierhuis’. Ook liet deze eigenaar in 1897 acht doeken van verschillende steden schilderen door de jonge plaatselijke kunstschilder Jan W.Stapper (1875-1964). De steeg die naast Biercafé De Bonte Koe loopt heeft een poortingang. Deze werd vroeger wel het ‘Gouden poortje’ genoemd. De reden daarvan was volgens oud-slager Dirk Huisman; “Om wel eens wat marktgelden te ontduiken, ging er wel eens vee vanuit de veestalling (deze zat op de Plantsoenstraat, dus achter het pand) door de steeg naar de markt”. De veestalling werd in 1975 als laatste particuliere veestalling gesloten.


Uitgaan in Purmerend doe je bij:
Biercafé De Bonte Koe
Koemarkt 24
1441DC Purmerend
0299-421124
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:- Biercafé

Openingstijden:
Maandag:
gesloten
Dinsdag:
09:00 tot 18:00
Woensdag:
16:00 tot 01:00
Donderdag:
16:00 tot 01:00
Vrijdag:
15:00 tot 04:00
Zaterdag:
15:00 tot 04:00
Zondag:14:00 tot 20:00


Ons publiek:Vanaf 21
 
Onze muziek:- Achtergrondmuziek
- voor ieder wat wils
 
Biermerk:Brand
 
Terras:15-30 tafels


Piet de Jong heeft in 1927 de zaak overgenomen van mevrouw Tadema. Op dinsdag werd de zaak vergroot met het bijtrekken van de kamer bij het café. Bij drukke markttijden sliepen zo’n 12 handelaren bij De Jong en dan werden de kinderen uitbesteed. Het logement, dat achter het pand was gelegen, had een aparte ingang in de naast gelegen steeg. Het had zelfs een eigen nummer namelijk 26. Het logement heeft er tot 1989 als zodanig dienst gedaan. Na deze tijd waren er nog twee boeren die van maandag op dinsdag bleven slapen.
In de tijd dat de familie De Jong in De Bonte Koe zat was dit café voornamelijk op maandagavond, dinsdag met marktdag en tijdens de jaarmarkten open. Het echtpaar de Jong zette in 1968 een punt achter het zakelijk leven. Hierna hebben ze het café een tijdje verhuurd aan K. Quack. Vanaf 4 maart 1986 waren Hans en Trudy Glandorf de uitbaters.

Op 22 april 2004 kochten Huub en Linda Arents Biercafé de Bonte Koe. En doen dat iedere dag met veel plezier en passie.
Sinds 01-04-2010 heeft De Bonte Koe een geweldig mooi ZOMERTERRAS met 80 zitplaatsen.Een geweldige ontwikkeling omdat het pand aan de schaduwzijde staat, maar met het grote terras zowel zon als schaduw heeft
Op 16-02-2011 is "de koe'NR 1 geworden als leukste en gezelligste café van Purmerend!

En daar draait het allemaal om!!! Om de gezelligheid en om de warme huiskamer die Huub en Linda willen bieden aan hun gasten.

Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland