Terug naar de voorpagina
Cafe de Hertog Jan Proeverij al 25 jaar "het Cafe met de Smaak van bier"


Uitgaan in Arcen doe je bij:
Hertog Jan Proeverij
Kruisweg 43
5944EM Arcen
077-4739160
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:- Biercafé
- Borrelcafé
- Bruin café

Openingstijden:
Maandag:
gesloten
Dinsdag:
11:00 tot 20:00
Woensdag:
11:00 tot 20:00
Donderdag:
11:00 tot 20:00
Vrijdag:
11:00 tot 20:00
Zaterdag:
11:00 tot 22:00
Zondag:11:00 tot 22:00


Ons publiek:16-20 en 21-25 en 25-30 en 30-35 en 35+
 
Onze muziek:- 70´s & 80´s
- Achtergrondmuziek
- Blues
- Easy
- voor ieder wat wils
 
Biermerk:Hertog Jan
 
Terras:50-100 tafels


Kom naar Arcen, waar u van harte welkom bent in "De Hertog Jan Proeverij".

Op het terrein van de Hertog Jan Brouwerij werd op 6 oktober 1981 De Hertog Jan Proeverij (toen nog de Proeverij genoemd) geopend als ontvangstgelegenheid voor bezoekers van de Brouwerij. Al snel bleek dat het proeflokaal vaker geopend moest worden omdat steeds meer mensen één of meerdere bieren van de Hertog Jan Brouwerij wilden proeven. De grote toeloop van bierliefhebbers was dan ook de reden voor Antoinette en Henk Clevis om De Hertog Jan Proeverij als hun hoofdzaak te gaan beschouwen. En zoals wij nu weten ... met succes, want vele tienduizenden mensen hebben in de eerste 9 jaren het café bezocht, waaronder veel beroemdheden.

Na 9 jaar werd De Hertog Jan Proeverij te klein en de Hertog Jan Brouwerij steeds groter, zodat zij de ruimte zelf hard nodig hadden. Een geluk bij een ongeluk was, dat aan de overkant, direct tegenover de brouwerij een villa was leeg komen te staan. Henk en Antoinette zagen daar wel mogelijkheden in om daar een nog mooier, maar belangrijker was, een groter café te realiseren, ware het niet, dat de gemeente er in eerste instantie niet veel in zag. Na twee jaar touwtrekken lukte het eindelijk om de benodigde vergunningen bij elkaar te sprokkelen. Na een half jaar werken en zweten kon eindelijk de openingshandeling worden verricht door toenmalig ABT-collega Lei Meissen van 't Pintje uit Mechelen.

Door de band die de Hertog Jan Brouwerij en de Hertog Jan Proeverij, met zijn uitstraling voor het specialbier met de Alliantie van Biertapperijen hadden, is de Hertog Jan Proeverij in 1994 het "Eerste Bijzondere A.B.T.-lid" geworden. Bijzonder wil zeggen, dat de Hertog Jan Proeverij niet hoefde te voldoen aan de eisen van de A.B.T., wat betreft het aantal te voeren bieren. Maar na al die jaren is het assortiment uitgegroeid tot 11 bieren van het vat en +/- 40 van de fles.

In 1999 trad de 2e generatie in dienst, zoon Bram kwam zijn ouders versterken, zodat het een echt familiebedrijf werd. De laatste tijd houdt Bram zich steeds meer bezig met het koken met bier.

Ook voor de hongerige bezoeker wordt gezorgd; in onze vernieuwde keuken bereiden wij verschillende bij bier passende hapjes, gebak en gerechten met bier. Voor groepen serveren wij eveneens lunches, buffetten en koffietafels.

Hertog Jan organiseert rondleidingen door de Hertog Jan Brouwerij, gelegen tegenover De Hertog Jan Proeverij. Een rondleiding door deze uit 1915 stammende brouwerij wordt afgesloten met een bezoek aan De Hertog Jan Proeverij, alwaar u een Hertog Jan Pilsener wordt aangeboden. Uiteraard uit de Hertog Jan Brouwerij. Voor meer informatie of reserveringen kunt u terecht op www.hertogjan.nl of kunt u bellen met 077-4736080. Wilt u met een groep bezoekers na uw rondleiding genieten van een lunch, buffet of broodje, neem dan contact met ons op.

Ook aan de kinderen is gedacht, naast het fraaie terras is een dierenweide en een speeltuin gelegen, waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen als hun ouders ongestoord een biertje drinken.

Buiten een prachtige antieke Engelse buffetkast, is het café versierd met honderden oude geëmailleerd bierreclameborden en aan het plafond hangen ruim 1700 bierpullen.

Voor mensen die De Hertog Jan Proeverij nog nooit hebben bezocht, kunnen wij u verzekeren, dat De Hertog Jan Proeverij behoort tot één van Limburgs gezelligste cafés en dat een bezoek meer dan de moeite waard is. In 2003 werd De Hertog Jan Proeverij voor het eerst in haar bestaan zelfs 88ste in de verkiezing van "Café van het jaar",2004 de 72ste, 2005 de 82ste en in 2006 de 72ste plaats.


Tot ziens in Arcen!


Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland