Terug naar de voorpagina
Welkom op de website van Café Restaurant Brouwerij de Beyerd in Breda. Middels onze site willen wij u graag verleiden een bezoek te brengen aan ons nostalgisch maar zeker ook modern bedrijf.

Op onze site WWW.BEYERD.NL vindt u een overzicht van produkten en diensten die wij u kunnen bieden, uitgebreide bierinforfatie, interessante bierlinks, foto-verslagen van onze aktiviteiten enz.

Wij wensen u veel plezier met het bezoek aan de digitale Beyerd en hopen u spoedig te mogen verwelkomen in ons Café, Restaurant of Brouwerij.

Met vriendelijke groeten,
Piet, Mikel en Orson de JonghUitgaan in Breda doe je bij:
Café de Beyerd
Boschstraat 26
4811GH Breda
076-5214265
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:- Biercafé
- Bruin café
- Café - Restaurant

Openingstijden:
Maandag:
10:00 tot 01:00
Dinsdag:
10:00 tot 01:00
Woensdag:
gesloten
Donderdag:
10:00 tot 01:00
Vrijdag:
10:00 tot 02:00
Zaterdag:
12:00 tot 02:00
Zondag:10:00 tot 01:00


Ons publiek:25-30 en 30-35 en 35+
 
Onze muziek:- Blues
- Easy
- Top 40
 
Biermerk:Jupiler
 
Terras:5-15 tafels


BIERCAFE DE BEYERD

Begin jaren zeventig waren nog maar weinig Nederlanders bekend met de rijke Belgische biercultuur. Wilde je een Belgische bierspecialiteit drinken, dan was je genoodzaakt de grens over te steken. Zo ook Piet de Jongh die regelmatig naar België afreisde om daar te genieten van het vorstelijk gerstenat. Voorzichtig probeerde hij ook in zijn eigen café eens een kratje Westmalle of Geuze te slijten.

Met succes kunnen we wel zeggen, dertig jaar later is de Beyerd uitgegroeid tot een internationaal bekend biercafé en is Piet een echte autoriteit op biergebied geworden. Door de Belgische brouwers is hij zelfs tot “Ridder in de Orde van de Roerstok” geslagen, een zeer bijzondere onderscheiding, toch zeker voor een Nederlandse kastelein.

Op dit moment serveert de Beyerd zo’n 125 verschillende bierspecialiteiten, waarvan 12 van het vat. De Beyerd is aangesloten bij de “Alliantie van Biertapperijen”. Een vereniging van een 50-tal bijzondere biercafés welke samen maandelijks een uniek “Bier van de Maand” tappen.

RESTAURANT DE BEYERD

Begin 1991 traden Mikel en Orson officieel in dienst van de Beyerd. Opgegroeid in het caféleven onder de vleugels van een actief ondernemer onstond al snel de drang naar een nieuwe uitdaging. De op til staande verbouwing van het magazijn bracht hen op het idee de Beyerd uit te breiden met een restaurant. Na een jaar intens verbouwen is het dan zover.

1 september 1992 opent Restaurant de Beyerd zijn deuren. Ook hier is bier de spil van het succes. De keuken van de Beyerd serveert voornamelijk gerechten bereid met Nederlandse en Vlaamse bier- specialiteiten. Binnen het jaar begint het restaurant een bijzondere activiteit: “Een Culinaire Klant als Gastkok”.

Samen met chefkok Piet Groenhof bereiden in tien jaar zo’n 100 gastkoks hun favoriete recepten. Ter gelegenheid van 10 jaar Restaurant brengt de Beyerd een CD-ROM uit met daarop 100 Gastkok-recepten aangevuld met specialiteiten uit eigen keuken. De inhoud van deze CD kunt u ook op onze website vinden. Met de komst van de brouwerij heeft ook het restaurant een nieuwe dimensie gekregen.

BROUWERIJ DE BEYERD

Dat jongensdromen soms werkelijkheid worden, blijkt uit de realisatie van Brouwerij de Beyerd. Na een jaar intensief plannen begint in december 2003 daadwerkelijk de bouw.

Hiermee haalt De Beyerd een stukje verloren Bredase traditie naar boven. Waar in 1628 aan de Boschstraat brouwerij “De Drie Hoefijzers” werd opgericht, is een kleine 400 jaar later het brouwersambacht terug in de straat. “Drie Hoefijzers Klassiek” is dan ook het eerste bier dat hier gebrouwen wordt. Een volgens origineel recept gebrouwen blond, volmoutig speciaalbier met 5% alcohol. In de toekomst zal hier zeker een aantal specialiteiten aan worden toegevoegd.

De koperen brouwketels en open gistkuipen geven zowel de brouwerij als het hiermee verbonden restaurant een bijzonder nostalgische sfeer. Achter de brouwzaal ligt de lagerkelder die aanzienlijk moderner aandoet. Wilt u meer informatie omtrent rondleidingen en proeverijen? Kijk op internet: WWW.BEYERD.NL of bel: 0031 (0)76 5214265
Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland