Terug naar de voorpagina
Al ruim 86 jaar lang doet het pand op de hoek van Kerkstraat dienst als café. De oorsprong van het café ligt in 1916 toen Jacobus Stoop Willemszoon startte met de exploitatie van het Huiscafé Stoop. Het was in die vroege jaren van de twintigste eeuw met name op de zondagmorgen een drukke boel. Immers het is een goede gewoonte, om na de kerkdienst even een kaartje te leggen en een borrel te drinken.
In de dertiger jaren deed het biljart zijn intrede. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds fanatiek gebruik gemaakt van het – vaak vernieuwde – groene laken.
Zoals voor velen gold, waren de oorlogsjaren een moeilijke tijd. De aanvoer van drank en andere artikelen was maar mondjesmaat.


Uitgaan in Zevenbergen doe je bij:
De Kwip
Kerkstraat 38
4761CB Zevenbergen
0168-324934

Weetjes


Soort gelegenheid:- Bruin café

Openingstijden:
Maandag:
15:00 tot 01:00
Dinsdag:
14:00 tot 01:00
Woensdag:
14:00 tot 01:00
Donderdag:
14:00 tot 01:00
Vrijdag:
14:00 tot 02:00
Zaterdag:
11:00 tot 02:00
Zondag:15:00 tot 01:00


Ons publiek:21-25 en 25-30 en 30-35 en 35+
 
Onze muziek:- voor ieder wat wils
 
Biermerk:Amstel


Aan het einde van de zeventiger jaren werd het Café verhuurd aan Cees Quispel sr.. Hij was de eerste eigenaar die niet meer bij het Café woonde. De hierdoor vrijgekomen ruimte werd direct benut. De keuken en woonkamer werden bij het Café getrokken. Een speciale kamer boven het café werd ingericht als vergaderzaal. Deze zogenaamde Beatrixzaal is nog steeds in bedrijf. In 1989 werd het Café door Cees Quispel gekocht en twee jaar later werd de naam van het Café omgezet in de huidige naam, Café De Kwip. De naam is afgeleid van de familienaam van de eigenaar.
Het aantal klanten nam steeds verder toe en zeker bij grote evenementen als carnaval en sportfestiviteiten was het Café al snel te klein. Diverse malen is in de jaren negentig het interieur van het Café grondig verbouwd. Het resultaat is niet alleen een forse vergroting van het oppervlakte, maar ook… een nog sfeervoller Café.
In de jaren negentig hebben Cees Quispel jr. samen zijn vrouw Anita, Café De Kwip mede gerund.
Door de voortdurende verbetering van het Café en goede vakmanschap van de eigenaren en medewerkers is Café De Kwip in 2001 uitgeroepen tot het beste dorpscafé van Nederland.
Na jaren van inzet en toewijding hebben Cees en Anita in 2002 besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan in Zevenbergen en is Café De Kwip in oktober 2002 verkocht aan de huidige eigenaren Patrick Noordanus en Frank Batenburg.


Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland