Terug naar de voorpagina
Op een steenworp afstand van het station ligt Café Dwaesj, welke naam in het Sittards dialect onder meer verwijst naar de straat waarin het gevestigd is. Een onafhankelijke jury koos in 2006 deze naam uit de vele inzendingen van voornamelijk stamgasten. Overdag zijn in dit typisch Sittards praatcafé discussies over lokale- en regionale gebeurtenissen onderwerp van gesprek terwijl in de avonduren muziek een belangrijke positie inneemt. Rustieke zaaltjes om te vergaderen of feest te vieren dragen bij aan de compleetheid van dit verenigingslokaal waar het nieuws van morgen vandaag al besproken wordt... De grote en robuuste bar nodigt uit aansluiting te zoeken bij andere gasten. De gastvrije familie Ingendael-Happel serveert haar gasten graag een van de mooie bieren van Brand (onder meer Brand Weizen), Kriek, Westmalle van de tap of een Grimbergen. In de zomermaanden is het sfeervolle terras een mooi alternatief. Ria en René Ingendael zien er naar uit u gastvrij te mogen onthalen op deze sinds 1882 bestaande locatie.


Uitgaan in Sittard doe je bij:
Café Dwaesj
Stationsdwarsstraat 8
6131BA Sittard
0464513623
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:- Cafe

Openingstijden:
Maandag:
14:00 tot 00:00
Dinsdag:
14:00 tot 00:00
Woensdag:
14:00 tot 00:00
Donderdag:
14:00 tot 00:00
Vrijdag:
13:00 tot 00:00
Zaterdag:
12:00 tot 00:00
Zondag:10:00 tot 00:00


Ons publiek:Alle leeftijden
 
Onze muziek:- voor ieder wat wils
 
Biermerk:Brand
 
Terras:5-15 tafels
 
Extra's:- Darts


Het oudste café van Sittard (ruim 125 jaar) heet sinds jaar en dag Café Steuns.

Op 1 juni 2006 ging het café over in handen van Ria en Rene Ingendael. Ria en René wilden het karakter van het café in stand houden, maar het geheel wel overgieten met een nieuw sausje. Een likje verf, een nieuwe naam en een nieuw logo waren de belangrijkste ingrediënten.


Het echtpaar Ingendael betrok stamgasten en andere Sittardenaren bij het verzinnen van een nieuwe naam door het uitschrijven van de prijsvraag: Wie bedenkt een nieuwe naam voor het café? Dat werd een succes.

Er werd wekenlang serieus (en ook wat minder serieus) over eventuele nieuwe namen gesproken. De spanning steeg en de climax volgde op het moment van de feestelijke presentatie van de nieuwe naam op 15 oktober 2006.

Een onafhankelijke jury koos de winnende naam: Café Dwaesj!

Voor niet-Sittardenaren is enige uitleg welkom. Dwaesj betekent dwars: het café ligt namelijk aan de Stationsdwarsstraat.

Dwars staat ook voor dwarsliggen; een beetje eigenzinnig en tegendraads, maar altijd met een vrolijke slag.


Het café ligt in het stationskwartier; in een hoek van 60 graden ten opzichte van het spoor. De icoontjes spreken boekdelen: hier kun je terecht voor een glas bier en een kop koffie, maar bovenal kom je hier naar toe voor de gezelligheid.

Het icoontje van de lach staat dus centraal.
Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland