Terug naar de voorpagina
Direct naast de Grote Kerk ligt dit meer dan 100 jaar oude café dat nostalgie uitstraalt met een knipoog naar het heden. Eigenlijk is het een gewoon woonhuis waarvan de voorkamer, de gelagkamer, is ingericht als dranklokaal. De overlevering vertelt ons dat hier vroeger ‘het vel werd verzopen’; bij de odige ‘potten bier’ werd de overledene herdacht. Een ander aannemelijk verhaal laat weten dat daags voor en op de dag van begrafenissen buurtgenoten de klokken kwamen luiden en na deze inspanning welverdiende glazen bier kwamen drinken...
Tegenwoordig zijn de ‘potten bier’ nog steeds van een perfecte kwalitatieve verzorging en kan men er terecht voor heerlijke gerechten, waaronder diverse carpaccio’s die als specialiteit van het huis worden aangeprezen. Diverse heerlijkheden worden dagvers ingekocht en bereid door de familie Jessen. Vergaderen is mogelijk in een in stijl ingericht zaaltje dat gelegen is op de eerste verdieping. Genieten op het kleinste terras van Sittard? Dat kan bij ’t Sjterfhoes!


Uitgaan in Sittard doe je bij:
Café ’t Sjterfhoes
Kerkplein 12
6131ES Sittard
0464519327
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:- Cafe

Openingstijden:
Maandag:
16:00 tot 02:00
Dinsdag:
16:00 tot 02:00
Woensdag:
gesloten
Donderdag:
15:00 tot 02:00
Vrijdag:
15:00 tot 02:00
Zaterdag:
11:00 tot 02:00
Zondag:11:00 tot 02:00


Ons publiek:
 
Onze muziek:- voor ieder wat wils
 
Biermerk:Brand
 
Terras: tafels


Brugse Zot is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. Met het alcoholgehalte van 6 % Vol is het een evenwichtig doordrinkbier met karakter. Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Brugse Zot is een levend bier met smaakevolutie.
Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland