Terug naar de voorpagina
Perfectie en gezelligheid

Na een proefperiode van zo'n vier maanden met twee sluitingsdagen per week, wordt het vanaf 1 november menens voor restaurant Zoetelief in de Korte Putstraat. Eigenaren Roel Huesmann en Roel Immens, ook eigenaren van het er naast gelegen café(café weg, het liefst geen toevoeging?) Roels Eten & Drinken, gaan dan dagelijks open voor Lunch, Borrel & Diner.

"We wilden de zaak pas openen als iedereen goed op elkaar is ingespeeld en we de gasten optimaal kunnen ontvangen. Daar zijn we nu klaar voor", zegt Huesmann tijdens een gastvrije ontvangst in zijn restaurant.

Bij de koffie ontbreekt het 'klassieke' koekje maar wordt een glaasje pannacotta (Italiaanse vanille pudding) geserveerd, de keuken maakt wisselend een huisgemaakt snoeperijtje bij de koffie "Je kunt dit soort details typerend noemen om ons te willen onderscheiden van andere zaken", zegt Roel Immens.

De lekkere gerechten komen uit de keuken waar de hoofdrol is weggelegd voor chef-kok David van de Gevel. Hij was werkzaam bij het Bossche restaurant 't Misverstant, Cap Quest in Scheveningen en restaurant Duinrand in Drunen.

Bedrijfsleider in Zoetelief is Leon IJpelaar. Hij had vijftien jaar dezelfde functie in restaurant Chalet Royal. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Het spreekt mij aan dat Zoetelief kiest voor laagdrempeligheid met hoge kwaliteit en een zaak die de gehelde dag te bezoeken is voor een breed publiek. Je hebt hier (betaalbare wijnen per glas maar ook een bijzondere fles voor 150 euro."

IJpelaar heeft het over 'het streven naar perfectie in een Brabantse gezelligheid'. Op de kaart die ook op de terrastafels voor het grijpen ligt, rept Zoetelief over 'hoogwaardige verse producten. De opvallend onderscheidende kaart wisselt elke vier weken. Verder wil Zoetelief goede sier maken met een charcuterie-kaart. Daarom is achterin de zaak een speciale ruimte ingericht waar de vleeswaren in de zaak worden gesneden op een klassieke snijmachine, perfect tijdens de borrel of aperitief.


Uitgaan in Den Bosch doe je bij:
Zoetelief
Korte Putstraat 10
5211KP Den Bosch
0736911430
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:-

Openingstijden:
Maandag:
11:00 tot 01:00
Dinsdag:
11:00 tot 01:00
Woensdag:
11:00 tot 01:00
Donderdag:
11:00 tot 01:00
Vrijdag:
11:00 tot 01:00
Zaterdag:
11:00 tot 01:00
Zondag:11:00 tot 01:00


Ons publiek:
 
Onze muziek:
 
Biermerk:
 
Terras: tafels
 
Extra's:


Perfectie en gezelligheid

Na een proefperiode van zo'n vier maanden met twee sluitingsdagen per week, wordt het vanaf 1 november menens voor restaurant Zoetelief in de Korte Putstraat. Eigenaren Roel Huesmann en Roel Immens, ook eigenaren van het er naast gelegen café(café weg, het liefst geen toevoeging?) Roels Eten & Drinken, gaan dan dagelijks open voor Lunch, Borrel & Diner.

"We wilden de zaak pas openen als iedereen goed op elkaar is ingespeeld en we de gasten optimaal kunnen ontvangen. Daar zijn we nu klaar voor", zegt Huesmann tijdens een gastvrije ontvangst in zijn restaurant.

Bij de koffie ontbreekt het 'klassieke' koekje maar wordt een glaasje pannacotta (Italiaanse vanille pudding) geserveerd, de keuken maakt wisselend een huisgemaakt snoeperijtje bij de koffie "Je kunt dit soort details typerend noemen om ons te willen onderscheiden van andere zaken", zegt Roel Immens.

De lekkere gerechten komen uit de keuken waar de hoofdrol is weggelegd voor chef-kok David van de Gevel. Hij was werkzaam bij het Bossche restaurant 't Misverstant, Cap Quest in Scheveningen en restaurant Duinrand in Drunen.

Bedrijfsleider in Zoetelief is Leon IJpelaar. Hij had vijftien jaar dezelfde functie in restaurant Chalet Royal. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Het spreekt mij aan dat Zoetelief kiest voor laagdrempeligheid met hoge kwaliteit en een zaak die de gehelde dag te bezoeken is voor een breed publiek. Je hebt hier (betaalbare wijnen per glas maar ook een bijzondere fles voor 150 euro."

IJpelaar heeft het over 'het streven naar perfectie in een Brabantse gezelligheid'. Op de kaart die ook op de terrastafels voor het grijpen ligt, rept Zoetelief over 'hoogwaardige verse producten. De opvallend onderscheidende kaart wisselt elke vier weken. Verder wil Zoetelief goede sier maken met een charcuterie-kaart. Daarom is achterin de zaak een speciale ruimte ingericht waar de vleeswaren in de zaak worden gesneden op een klassieke snijmachine, perfect tijdens de borrel of aperitief.








Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland