Terug naar de voorpagina
Nevy is een modern visrestaurant aan het IJ. De chef laat zich inspireren door visgerechten van over de hele wereld. Zo kan op de menukaart een traditionele Franse Bouillabaisse naast een Marokkaanse vis tajine staan.
De gast kiest de vissoort van de kaart en vervolgens hoe hij/zij de bereiding wenst. Zo zou de zeebaars rauw, als ceviche, gegrild of als tempura besteld kunnen worden. Ook kan de vis in zijn geheel worden gekozen uit de ijsbak van de rawbar. Dan wordt hij bereid en gefileerd aan tafel. De vissoorten op de menukaart variëren van dag tot dag: er wordt alleen vis geserveerd waarmee het goed gaat qua seizoen en visstand. De met Michelin sterren bekroonde chef Robert Kranenborg is culinair coach van Nevy.


Uitgaan in Amsterdam doe je bij:
Nevy
Westerdoksdijk 40
1013AE Amsterdam
0203446409
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:-

Openingstijden:
Maandag:
12:00 tot 01:00
Dinsdag:
12:00 tot 01:00
Woensdag:
12:00 tot 01:00
Donderdag:
12:00 tot 01:00
Vrijdag:
12:00 tot 01:00
Zaterdag:
12:00 tot 01:00
Zondag:12:00 tot 01:00


Ons publiek:
 
Onze muziek:
 
Biermerk:
 
Terras: tafels
 
Extra's:


Architectenbureau Concrete ontwierp het interieur en koos voor eenvoud. Zoals je een traditioneel visrestaurant zou schetsen, maar dan in de huidige, moderne tijd. Een toespeling wordt gemaakt op de klassieke oude markthallen zoals je ze in Frankrijk nog regelmatig ziet. Heldere kleuren, veel marmer, transparantie door de vele ramen en het brede uitzicht over het IJ zorgen voor deze sfeer.
Het restaurant bestaat uit twee gedeeltes: het à la carte restaurant en de rawbar. In de rawbar kun je aanschuiven rondom de keuken waar koks de oesters en sashimi bereiden. Op ijs liggen alle vis, schaal- en schelpdieren die te verkrijgen zijn uitgestald. Nevy heeft een separate ruimte die gebruikt kan worden als private dining room. Dit is tevens de wijnkamer. Nevy heeft een enorm terras aan het IJ waar ook met de boot aangelegd kan worden.

Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland