Terug naar de voorpagina
Wijnbar Vyne is het zusje van delicatessen restaurant Envy. En praktisch de buurvrouw: Vyne zit op 50 meter afstand van Envy. Kom langs voor een glas of twee of blijf de hele avond. Probeer nieuwe soorten wijn en ontdek de ultieme wijn-spijs combinaties die chef en sommelier samen hebben gecreëerd. Bijvoorbeeld een klassieke terrine van ganzenlever met een glas Sauternes, of een ceviche van Sint Jacob mosselen met Aquitaine kaviaar en tempura van citroen en bieslook geserveerd met een glas Terras Gauda 2005 Baixas O Rosal. In plaats van een biertje met een bitterbal in de kroeg drink je nu een kwaliteitswijn met een bijpassende selectie delicatessen. Wel even groot als een bittergarnituur, maar hoogwaardiger van smaak, spannender om te zien en beter afgestemd op de wijn.


Uitgaan in Amsterdam doe je bij:
Vyne
Prinsengracht 411
1016HM Amsterdam
0203446408
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:-

Openingstijden:
Maandag:
18:00 tot 00:00
Dinsdag:
18:00 tot 00:00
Woensdag:
18:00 tot 00:00
Donderdag:
18:00 tot 00:00
Vrijdag:
16:00 tot 01:00
Zaterdag:
16:00 tot 01:00
Zondag:16:00 tot 23:00


Ons publiek:
 
Onze muziek:
 
Biermerk:
 
Terras: tafels
 
Extra's:


In Vyne draait alles om wijn. Daarom is het ook een geweldige locatie om een wijnproeverij te houden. Onze sommeliers hebben niet alleen veel verstand van wijn, maar zijn ontzettend gepassioneerd en doen niets liever dan hun kennis van wijn delen met anderen. We hebben een aantal standaard arrangementen maar kunnen de invulling van de proeverij ook op maat maken. Een wijnproeverij in Vyne met uitleg van de sommelier is een leuk idee voor een bedrijfsuitje, verjaardag, eindejaarsborrel, etc.
Vyne is vormgegeven door Concrete en opgesplitst in twee delen. Het rechterdeel is het borrelgedeelte, met eiken planken op de vloer, langs de wand en het plafond. Langs de muur een lange bruinleren strakke bank. Het eikenhout zorgt voor een knipoog naar het klassieke wijnvat en de klassieke Franse wijnen. Het linker deel is de wijnbibliotheek; een wand bestaand uit rvs-delen vol koelkasten met glazen deuren, van onder tot boven gevuld met wijnflessen: 250 verschillende soorten. De wand is goed verlicht, waardoor de uitstraling helder en toegankelijk is. Daardoor blijft het een overzichtelijk geheel. Deze helderheid staat voor nieuwe wijnen uit Chili, Afrika en Australië. Nieuwe wijnen die op nieuwe, moderne wijzen worden gefabriceerd. Oud en nieuw komen samen in de lange hoge bartafels die in het midden van de ruimte staan. Bourgondisch en uitnodigend. Bij Vyne kunnen ongeveer 100 personen borrelen. De keuken achterin is niet open maar is subtiel betrokken bij de rest van de bar door de grote ‘chefs table’. Hier kunnen proeverijen gehouden worden. Strak met precies de juiste hoeveelheid gezelligheid, dat is Vyne. De perfecte wijn gevonden? Via internet kun je je persoonlijke favoriet eindeloos bijbestellen. Alle wijnen uit het assortiment zijn online verkrijgbaar.

Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland