Terug naar de voorpagina
Grand Café Heineken Hoek

In slechts 10 dagen heeft de Heineken Hoek een metamorfose ondergaan. Architectenbureau Concrete koos bij de inrichting voor een guerilla aanpak, met als doel om met minimale middelen en met behulp van een aantal eye catchers de Heineken Hoek zo Heineken mogelijk te laten zijn. Een kosmopolitische, no-nonsense setting om te laten zien dat bier sexy is.


Uitgaan in Amsterdam doe je bij:
Grand Café Heineken Hoek
Kleine Gartmanplantsoen 1-3
1017PP Amsterdam
0203446430

Weetjes


Soort gelegenheid:- Eetcafé
- Grand café

Openingstijden:
Maandag:
10:00 tot 01:00
Dinsdag:
10:00 tot 01:00
Woensdag:
10:00 tot 01:00
Donderdag:
10:00 tot 01:00
Vrijdag:
10:00 tot 03:00
Zaterdag:
10:00 tot 03:00
Zondag:10:00 tot 01:00


Ons publiek:21-25 en 25-30 en 30-35
 
Onze muziek:- 70´s & 80´s
- Nederlandstalig
- Trendy
- voor ieder wat wils
 
Biermerk:Heineken
 
Terras:30-50 tafels
 
Extra's:- Dj


Wat doe je als Heineken je vraagt of je één van de belangrijkste horeca locaties van Nederland, de Heineken Hoek op het Amsterdamse Leidse Plein wilt overnemen? “Dan bedenk je je geen seconde en zeg je zo hard mogelijk "ja, graag!" aldus nieuwbakken eigenaren Bert van der Leden van IQ Creative (o.a Supperclub, Mazzo, Witteveen) en Martin Vinke van WV Beheer (o.a. Bastille, Cooldown, Suprisebar). De ondernemers blijken ook eensgezind over hun ambities met de Heineken Hoek. "Dit concept wordt als eerste geïntroduceerd in Amsterdam maar is ontwikkeld zodat het bij succes snel wereldwijd uitgerold kan worden. Het kan namelijk net zo goed werken in Maastricht als in New York. De naamsbekendheid van Heineken is immens en met dit concept bewijzen we dat je bier kunt drinken in een sexy én no-nonsense omgeving. Het moet een plek zijn waar iedereen zich direct thuis voelt. Waar je een meter bier kan bestellen tijdens een borrel met vrienden. Waar je in het weekend 's avonds lekker kan dansen. Maar ook een plek waar je echt goed kunt ontbijten, lunchen of dineren."

De menukaart biedt dan ook voor ieder wat wils. Daarop prijken grand café; klassiekers als koffie en appelgebak, soepen en een ruim assortiment broodjes. Maar ook steak tartare, diverse pasta's en Bavette, een heerlijke steak.

Architectenbureau Concrete koos voor een guerrilla aanpak. Zij stelden zich ten doel om de Heineken Hoek een echte relatie aan te laten gaan met het Leidse Plein en om de hotspot met minimale middelen zo Heineken mogelijk te laten zijn. Niet glamorous, wel kosmopolitisch. Daarvoor gebruikten zij eye catchers als een bar gemaakt uit groene Heineken kratjes, een muur van biervaten en ouderwetse Heineken posters gemaakt uit blik aan de muren.

Het resultaat mag er zijn. De Heineken Hoek is een warmbloedig grand café; met grootstedelijke allure, een echte aanwinst voor Amsterdam met de potentie om de wereld te veroveren.


Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland