Terug naar de voorpagina
Al ruim 25 jaar is De Toeter een begrip in de stad Groningen. Wat startte als een muziekcafé is nu uitgegroeid tot een bijzonder kwalitatief whisk(e)y- en speciaalbiercafé. De gezellige indeling, de ruime bar en de decoratieve koperblazers maken De Toeter tot een aangenaam café om ’s middags of ’s avonds te genieten.

De Toeter heeft de beschikking over 16 tappunten, meer dan 100 flesbieren en ruim 300 single malt whisk(e)y’s. Dit aanbod heeft in combinatie met de professionele service geleid tot diverse waarderingen. Van 2009 tot 2012 stond De Toeter in de ‘Café Top 100’ van Nederland en hebben we ons aan mogen sluiten bij de ‘Alliantie van Bier Tapperijen’. Het café is officieel door De Koninck gekroond en is de trotse ambassadeur van Pilsner Urquell, die een Urquelltap geplaatst hebben die uniek is in Groningen. Eind 2010 zijn we daarnaast verkozen tot 'Beste Single Malt Whiskyhorecagelegenheid van Nederland'!

Naast een eigen single malt whisky hebben we ook ons eigen bier! Toeter Blond is een heerlijk goudgeel bier van hoge gisting. De ambachtelijke brouwers van de Mommeriete brouwerij hebben dit mooie bier op verzoek van De Toeter willen brouwen. Zij hebben gebruik gemaakt van 2 verschillende soorten hop: het Magnum bitterhop en het Styriuan Goldings aromahop. Het stamwortgehalte van Toeter Blond ligt op 14,5 plato. Met het lichte bittertje, het frisse zoetje en het toegankelijke alcoholpercentage van 6 volumeprocent, is dit bier lekker doordrinkbaar en bovenal een bijzondere smaakervaring.


Uitgaan in Groningen doe je bij:
de Toeter
Turfsingel 6
9712KP Groningen
050-3124499
Naar de officiële website

Weetjes


Soort gelegenheid:- Biercafé
- Borrelcafé
- Bruin café

Openingstijden:
Maandag:
16:00 tot 03:00
Dinsdag:
16:00 tot 03:00
Woensdag:
16:00 tot 03:00
Donderdag:
16:00 tot 03:00
Vrijdag:
15:00 tot 03:00
Zaterdag:
11:00 tot 03:00
Zondag:17:00 tot 03:00


Ons publiek:21-25 en 25-30 en 30-35 en 35+
 
Onze muziek:- 70´s & 80´s
- 90's
- Achtergrondmuziek
- Top 40
 
Biermerk:Grolsch
 
Terras:50-100 tafels
 
Extra's:- Darts


Whisky- en speciaalbierproeverijen vinden in ons eigen proeflokaal plaats, of worden meegenomen op één van de boten. Daarnaast is het mogelijk een eigen whiskykastje in het café te verkrijgen! Voor meer informatie of reserveringen kunt u terecht bij onze kasteleins of contact opnemen via de mail.

Naast ons uitgebreide aanbod van heerlijke whisky’s, speciaalbieren en een ruime keuze uit borrelhapjes, biedt De Toeter nu ook verrukkelijke tapas aan! Afgelopen zomer serveerden wij al tapas op ons terras en dit zetten wij graag voort in het café. Zo kunt u tijdens een uw cafébezoek culinair genieten van onze warme en koude tapas.
Daarnaast kunt u ook verschillende complete tapasplankjes bestellen. Kortom, lekker smullen met z’n allen! Maar er is meer te beleven aan culinaire smaaksensaties in De Toeter!

Bier & Spijsgerechten

De Toeter is sinds enige tijd van start gegaan met het lanceren van haar geheel eigen samengestelde 'Bier & Spijsgerechten'! Gedurende het geslaagde evenement 'ToeterSonic' vond de Bierstoofschotel al gretig aftrek, dus dit smaakte letterlijk naar meer. De heerlijke volle en tevens vaak zoete smaak van de ietwat zwaardere speciaalbieren leent zich natuurlijk uitstekend voor vele mooie gerechten. Waar men al sinds mensenheugenis met wijnen prachtige gerechten maakt, was bier enige tijd uit de gratie. Dit behoort nu echter tot het verleden. Bier is op culinair gebied aan een wederopstanding bezig die zijn weerga niet kent.

De Toeter draagt hier dan ook graag een steentje aan bij en maakt dankbaar gebruik van de legio mogelijkheden die bier- en spijscombinaties bieden. Kom lekker proeven van onze met trots bereide gerechten!


-- Volg ons op twitter.com/cafedetoeter --
-- Like ons op facebook.com/CafeDeToeter --

Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland