Terug naar de voorpagina

Menukaart


Er zijn geen kaarten aanwezig

Adres gegevens:
Envy
Prinsengracht 381
1016HJ Amsterdam
0203446407

SMS nieuwsbrief

Schrijf je GRATIS in voor de Envy SMS-nieuwsbrief. Het is erg simpel. SMS onderstaande code naar ons en we houden je op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en evenementen.

SMS; 17154
naar 06-27294466.


Klik op de foto voor meer foto's van Envy


menu envy


5 gangen menu, geselecteerd door de chef, geserveerd per tafel
Combinatie van: 3 soorten charcuterie, 4 koude gerechten,
2 warme gerechten, 3 soorten kaas en 2 verschillende desserts € 52,50 p.p.
(alleen per tafel te bestellen)

4 gangen menu, geselecteerd door de chef, geserveerd per tafel
Combinatie van: 3 soorten charcuterie, 4 koude gerechten
en 2 warme gerechten. En als 4e gang is er de keuze tussen
3 soorten kaas of 2 verschillende desserts € 45,- p.p.
(alleen per tafel te bestellen)

Envy Appetizer
Verschillende en wisselende huisgemaakte delicatessen € 4,75
Envy Brood
Luxe broodassortiment met vinaigrette van reuzel en fris zure € 4,00
yoghurtboter

Envy Charcuterie
(prijs per soort van 40 gram)

Mortadella Bologna € 5,25
Italiaanse jonge zachte worst met een lichte hint van pistache

Bresaola della Valtellina € 5,40
Dun gesneden, gedroogd en gezouten rundvlees uit Lombardije

Salame Vetricina € 4,25
Een pittige salami van smaak

Lardo di colonnata € 4,25 Wit spek dat men in de buurt van Carrara tussen marmerplaten
rijpt met rozemarijn, kaneel en peper

Salame Nostrano € 4,50
Een klassieke salami met verschillende specerijen

Prosciutto di Parma € 4,10
Deze ham heeft een minimale rijping van 16 maanden en mag alleen
de naam Parma hebben als het met deze is gemerkt

Salame Verona € 5.-
Grote salami, fijn structuur met knoflook smaak

Jamon Iberico 5 J 'Sanchez Romero Carvajal' € 12,50
Wereldberoemde ham met een zachte en nootachtige smaak








Envy Delicatessen



Drie bereidingen van Schotse zalm, mousse, tartaar en sashimi € 9,50

Krokantje van knolselderij gevuld met kreeft en Hollandse garnalen € 12,50

Ossenhaas met in filodeeg gebakken stoofvlees, eendenlever € 15,75

Twee bereidingen van tonijn; tartaar en krokant gebakken € 9,50

Op de huid gebakken kabeljauw met pastinaak, ossenstaart € 10,50
en wilde bladspinazie

Buikspek, langoustine, krokant kwartel eitje en € 9,50
bundelzwammetjes

Tartaar van ossenhaas met piccalillyschuim en een mosterdcrostini € 9,75

Canneloni van courgette, gevuld met ricotta zwarte truffel, € 9.-
puree van broccoli en trompette de la morte

Marbré van eendelever en gerookte paling € 12,-

Tagliarini met oude kaas, kropsla en kruiden pesto € 8,50

Zacht gegaarde kalfslende met krokant gebakken zwezerik, € 10,50
Truffelaardappel puree en zilveruitjes

Coquilles met Collonata spek, gekonfijt aardappeltje en langoustine € 10,50

Kwartelborstje met tarte-tatin van vijg, het pootje met spitskool € 11,50



Envy Kazen
(prijs per portie van 40 gram)

Chimay Trappist Crû € 5,20
(België, rauwe melk, koe)
Een echte trappistenkaas van de gelijknamige abdij met de beroemde
bieren. Er bestaan vier varianten, echter de lekkerste is de rauwe melk variant.
Deze kaas heeft een rijping van 6 weken.
Een glas trappistenbier smaakt heerlijk hierbij!.

Livarot € 5,25
(Normandië, rauwe melk, roodschimmel)
Deze kaas dankt zijn naam aan het gelijknamige stadje in het hartje
van Normandië, Pays d Auge. Aan het eind van de 19de eeuw was
het de populairste kaas van Normandië, waar hij vaak als vleesvervanger
diende voor minderbedeelden.

Bleu d’Auvergne € 5,20
(Auvergne, Frankrijk, blauwschimmel, koe)
Koemelk variant van de Roquefort. Wordt op dezelfde wijze
gemaakt als Roquefort, alleen de kazen rijpen in koele kelders en
niet in grotten. De zuivel is smedig en heeft een stevige structuur,
de smaak is vrij pittig en zeer karakteristiek.

Picodon € 6,40
(Touraine, Frankrijk, rauwe melk, geit)
Deze kazen worden voor een groot deel op dezelfde manier gemaakt
in twee verschillende gebieden: De Ardeche en de Drome. Deze komt
uit de Drome. De picodon wordt al meer dan tweeduizend jaar door
plaatselijke herders gegeten. Zij eten de kaas vers met olijfolie, olijven en brood.

Vacherin Mont d’Or € 4,25
(Comte, Frankrijk, rauwe melk, koe)
Dit betreft een beroemde AOC-kaas die stamt uit de 12e eeuw.
Hij zit in een ronde houten doos en de kaas zelf heeft een rand
van sparrenhout.De rijping vindt plaats op sparrenhouten planken en die
zijn de oorzaak van de harsachtige, kruidige smaak van de kaas.
De smaak is uiterst romig en vanwege de vloeibaarheid wordt de kaas
uitsluitend in de winterperiode gemaakt.

Brabantse boeren € 5,50 (Brabant, Nederland, rauwe melk, koe)
Opmerkelijk is dat het een 20 kilo kaas betreft
(normaal gesproken zijn de kazen tegenwoordig veel kleiner, 12 kilo).
Deze omvang zorgt ervoor dat de kaas smeuïg blijft terwijl de smaak
bij rijping veel rijker wordt. De leeftijd van deze kaas is van September 2006.
De kaas wordt gemaakt door de familie Schep.

Skaepsrond € 4,50
(Noord Holland, rauwe melk, schaap)
Deze bijzondere kaas wordt gemaakt onder de rook van Amsterdam op
Ecologische schapenboerderij Dikhoeve in Ransdorp. De familie Kuiper
maakt hier onder andere deze romige schapenkaas met witschimmelkorst.
De smaak van het zuivel is zacht en mild en de korst doet meer denken aan een camembert.




Envy Desserts

Crème brulée € 6,50
Gemaakt met verse vanille uit Madagaskar

Kaiser Garten Eiswein 2005 – Neusiedlersee (AU) € 10,50
Chardonnay, Riesling

Aardbeien cylinder € 7,50
Met gemarineerde aardbeien, bastogne kruim
en witte chocolade sorbet

Manzoni Moscato, Casa Roma Veneto (ITA € 8,00
Manzoni Moscato

Envy’s chocolade dessert € 7,25
Zachte chocoladecake met een frozen “Creamy Tan” en een
sorbet van kokos

Valdespino ‘El Candado’ Jerez (ESP) € 7,00
Pedro Ximenez

Ravioli € 8,50
Een open ravioli van marsepein, koffie en chocola

Tia Maria met ijs € 4,00

Envy Dessert € 8,50
Iedere keer weer een verrassing……………..







Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland