Terug naar de voorpagina

Nieuws


Adres gegevens:
Café Becoloth
Rozemarijnstraat 2-2a
5281BZ Boxtel
0411-673673

Op deze pagina kun je alle aankondigingen van Café Becoloth lezen.


Klik op de foto voor meer foto's van Café Becoloth

MARCO HAZENBERG NEDERLANDS KAMPIOENBIERPROEVEN 2007
Geplaatst op: 27-09-2007 om 00:46:06

Dommelen, 25 september 2007MARCO HAZENBERG NEDERLANDS KAMPIOENBIERPROEVEN 2007Uiteindelijk moesten er twee spannende barrages aan te pas komen om de winnaar te kunnen bepalen. Pas na 13 geproefde lukte het Marco Hazenberg, uit Boxtel, pas om de titel Nederlands Kampioen bierproeven in de wacht te slepen. Hij was deelnemer namens Bar Becoloth, ook uit Boxtel

Dit gebeurde allemaal in het ontvangstgebouw van de Dommelsch Bierbrouwerij tijdens finale van het Nederlands Kampioenschap bierproeven, dat georganiseerd was door de Alliantie van Biertapperijen, de A.B.T.Voor de 7e keer organiseerde de A.B.T. onder haar leden dit kampioenschap. Ieder deelnemend ABT-Café vaardigde haar beste bierproevers af en zo waren er 27 proevers bij elkaar gebracht die streden om deze bijzondere titel.

Alle deelnemers hadden van te voren een lijst met 40 verschillende bieren gekregen, verdeeld over acht categorieën bier, en per type bier stonden vijf verschillende bieren vermeldt, variërend van pilsener tot porter en van tarwebieren tot Vlaamse bruinen. En uit ieder type bier kregen de deelnemers steeds één te proeven en dat werd dan aangekruisd op de lijst.

Het lijkt simpel, maar in de praktijk was het veel moeilijker. Dat bleek wel omdat de twee winnaars van de vorige twee edities slecht 4 respectievelijk 5 van de 8 bieren goed hadden herkend. Terwijl deze twee, zeer ervaren en gedreven, proevers de vorige keren een perfecte score hadden neergezet.Na de eerste 8 bieren geproefd te hebben bleken twee deelnemers er 7 goed te hebben geproefd. Deze twee, Marco Hazenberg en Cora van Peer, namens café de Beyerd, moesten nog eens drie andere bieren van de eerdergenoemde lijst blind proeven. Ook dat eindigde in een gelijk spel. Vervolgens proefden ze nog eens twee bieren en daarbij bleek dat Marco net iets betere papillen beschikte.

Marco mag zich nu Nederlands Kampioen Bierproeven 2007 noemen en mag zijn titel de volgende keer verdedigen.Daarna bood de winnaar van 2006, Bernard Smits uit Moergestel, de aanwezigen het eerst vaatje “Generaal Pardon”aan, het Bier van de Maand oktober van de Alliantie van Biertapperijen. Dit bier heeft Bernard ontwikkeld als extra prijs voor het winnen van finale van 2006. Het is een Belgian Imperial Stout van 8,1%. Een stout bier met westmallegist.

http://www.radio8fm.nl/

« Terug

Home | Fotoarchief | Zoekmachine Marketing | Link pagina
Internet Marketing | Webdesign Amersfoort | Koninginnedag in Nederland
Uitgaansagenda | Kroeg overzicht Nederland